Fritaja od divljih šparoga

Sastojci: 

500 g opranih i očišćenih divljih šparoga
6 jaja
4 žlice kiselog vrhnja
10 dkg luka, sitno sjeckanog
3-4 žlice maslinova ulja ili maslaca
sol, papar
svježi list peršina, sitno nasjeckan

Priprema:

Očišćene šparoge skuhajte u slanoj vodi.

U zdjelici vilicom istucite jaja i kiselo vrhnje.

U tavi na masnoći (ulje ili maslac) popržite luk, dodajte kuhane i narezane šparoge pa kratko pirjajte. Posolite i popaprite po ukusu pa dodajte i sitno sjeckani peršinov list.

Uklonite s vatre pa zalijte istučenim jajima s vrhnjem. Vratite na vatru i kratko pržite dok se jaja ne zagriju i ne počnu koagulirati. Potom uklonite s vatre.
Pazite da ne prepečete jaja jer će fritaja biti presuha!

Poslužite toplo.





Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.