Proljetne rolice

Sastojci:

500 g tankih kora za pitu
1/4 kineskog kupusa (pak choi) ili običnog kupusa
125 g mrkve
1 poriluk
375 g mljevene svinjetine
1 žličica Worchestershire umaka
sojin umak
jabučni ocat
ulje

Za umak:
1 žlica ketchupa
2 žlice jabučnog octa
2 žlice smeđeg šećera
1/2 žlice gustina
5 žlica vode

Priprema:

Mrkvu ogulite i narežite na tanke trakice, kupus narežite na trakice, a poriluk na kolutiće. U woku ili dubljoj tavi zagrijte 1 žlicu ulja pa na njemu popržite poriluk, a zatim i meso. Posolite, popaprite i dodajte Worchestershire umak. Pirjajte dok meso ne porumeni.

U drugoj tavi ugrijte 2 žlice ulja pa na njemu popržite kupus. Dodajte jabučni ocat, narezanu mrkvu pa pirjajte dok povrće ne omekša. Dodajte sojin umak i malo soli - količina po ukusu.

Tako prodinstano povrće spojite s mesom i porilukom i ostavite da se malo ohladi.

Pripremite kore tako da ih po dužini izrežete na tri jednake trake. Trake zatim narežite na trećine, tako da dobijete kvadrate iste veličine.

Za svaku rolicu koristite po 2 kvadrata. Stavite kvadrate jedan na drugi. Uz rub kvadrata rasporedite malo nadjeva pa bočne rubove (lijevo i desno od ruba s nadjevom) preklopite prema unutra tako da osigurate da nadjev neće iscuriti tijekom pečenja. Zarolajte tijesto u pravilne rolice, a kako bi bile čvršće, zadnji rub kvadrata kod rolanja premažite s malo vode ili mješavinom vode.

Rolice pržite u dubokom vrućem ulju u woku ili u dubljoj tavi. Kad poprime zlatnu boju kuhinjskom žlicom ih izvadite na ubrus.

Za pripremu umaka otopine gustin u vodi. U manjoj posudi ugrijte ocat i šećer te dodajte rastopljeni gustin i Ketchup. Umak ohladite i servirajte uz rolice.



Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.