Riža s pikantnom puretinom i batatima

Sastojci:

250 g purećih prsa
1 puna žličica paste sambal oelek
1 srednje veliki batat
3/4 šalice riže
1 manji luk
1 češanj češnjaka
papar, sol
voda
suncokretovo ulje


Priprema:

Puretinu narežite na oko 3 cm velike kocke pa je pomiješajte s pastom sambal oelek, protisnite i 2 češnja češnjaka, popaprite te posolite prema želji. Dodajte jednu žlicu ulja, sve dobro promiješajte i ostavite sa strane da se sastojci prožmu.

Ogulite batat i narežite ga na kockice veličine 2 do 3 cm. Stavite ga u lonac i prelijte vodom, toliko da sav batat bude potopljen. Vodu malo posolite i pustite da zakuha. Kad voda zakuha, batat još samo kratko kuhajte, oko 2 minute tako da još uvijek ne bude u potpunosti skuhan.

U međuvremenu, dok se batat kuha, u dubljoj tavi zagrijte malo ulja pa na njemu popržite sitno sjeckani luk, do zlatno žute boje. Na prženi luk dodajte pripremljenu puretinu pa sve pržite dok puretina blago ne porumeni. Potom puretinu izvadite na tanjur i ostavite sa strane.

Tavu u kojoj ste pržili meso vratite na vatru, zajedno s masnoćom u kojoj se meso pripremalo. Rupičastom grabilicom procijedite i prebacite (ne do kraja skuhani) batat iz lonca u tavu i popržite krumpiriće dok ne porumene. Po potrebi dodajte još malo ulja.

Dok se batati prže na laganoj vatri, izdvojite 2,5 šalice vode u kojoj su se kuhali batati pa je iskoristite tako da u njoj  skuhate rižu, prema uputama s vrećice.

U tavu s prženim krumpirićima vratite puretinu i pomiješajte i uklonite s vatre.

Kad je riža kuhana, umiješajte je u meso s batatima tako da se svi sastojci prožmu.

Servirajte toplo.










Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.